Начало Новини.бг Международният ден на бирата е

Международният ден на бирата е

439
0

На 5 август по цял свят се организират бирени партита

Днес тези, които обичат златното питие, наречено бира, празнуват, защото на 5 август е Международен ден на бирата. Денят се отбелязва от от 2007г насам. С всяка изминала година почитателите на пенливата течност организират все повече събития, с които да отпразнуват този ден. Светът рядко се обединява около нещо, но пиенето на бира е едно от нещата, за които човек доказано прави откачени лудории, за да се докопа до поредната бутилка бира.

Официалният празник на всички, които обичат бирата е 5-ти август, когато е и международният ден на бирата. На тази дата по целия свят ще се състоят стотици малки и големи бирени партита и всички да се насладят и оценят тази пенлива и така разхлаждаща в жегата напитка!

Международният ден на бирата се чества на 5-ти август от 2008 година, като само две години по-късно вече има 102 празненства, посветени на питието. Основан е през 2007 от Джеси Авшаломов, Еван Хамилтън, Аарон Араки, Ричард Хернандез, Тейлър Бъртън и Риланд Хейл. Целта е светът да празнува заедно в името на бирата. Празникът влиза в топ 6 на най-търсените в Google.

Избран е месец август, заради топлото си и подходящо време. Тя може да ни донесе прохлада, може да снабди организма с необходимите соли и витамини. През лятото най-продавана е светлата бира, а през зимата – тъмната. Пивото е натурален продукт. 92 процента от съдържанието й е вода, при производството й се използва още малц, хмел и етилов алкохол. Напълно погрешно е да се смята, че съдържа и спирт.

Черно море;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук