Начало Дарителство Зов за помощ: Семейство от Ловеч се бори за живота на сина...

Зов за помощ: Семейство от Ловеч се бори за живота на сина си (Видео)

311
0

Ники е на 8 години и е от Ловеч. Живее с родителите си и по-голямата си сестра. Обича да играе, обича да се смее и винаги разпитва за всичко, защото казва, живота бил много интересен.

Преди две години обаче, в навечерието на първия му първи учебен ден, животът, който Ники толкова харесва, го повежда по нов път – много по-труден от този на останалите първокласници.

„Започнахме първо с лека, до умерена температура, болки в областта на шията и схващане на врата”, разказва Сергей Цандев – бащата на Ники.

Родителите му го водят на лекар, а той назначава изследвания. Следват още консултации и още изследвания. Правят биопсия и Ники получава диагноза. Сарком на Юингзлокачествен тумор на меките тъкани. „Той почти не можеше да ходи и го носехме на ръце. Саркома беше агресирал и беше блокирал всички нервни окончания”, казва майката на Ники – Венета Цандева.

„Стана вял, анемичен.Обясниха ни, че болестта е рядка, но в последните години все повече деца се появяват с нея. След като притисне костния мозък, започва да атакува по пътя на меките тъкани – бял дроб, абсолютно навсякъде може да се появи”, споделя бащата на Ники.

Шест месеца след първите симптоми и след като вече се сдобива с диагноза, Ники започва лечение в Пловдив. Следват две операции за премахване на тумора от областта на шията, продължителна химиотерапия, а след нея и лъчетерапия в Германия. В края на миналата година идва добрата новина – Ники е в период на ремисия. Контролен преглед през април обаче, установява рецидив. Днес, след трета операция и още химиотерапия, момченцето отново е в ремисия.

Предвид обаче силно агресивното заболяване и дългото лечение, той трябва да премине и през трансплантация на костен мозък, за да има трайна ремисия.

Да се намери място за трансплантация в условията на световна пандемия, се оказало поредното предизвикателство за семейството от Ловеч. Днес обаче, вече имат оферта. От клиника в Словения, на стойност 180 000 евро.

Сумата от 360 000 лева е изключително голяма за семейството, в което Венета не работи, за да се грижи за детето си, а Сергей е педагогически съветник. Но не се отчайват. В целия град са поставени кутии за Ники.

„Той знае че е болен. Знае,че води борба с рака, ние не сме скрили от него по никакъв начин”, казва майката на Ники.

„Намира някакви сили, не знам откъде. Неприятно му е – при всяко влизане, всеки следващ курс, но стиска зъби и после отново става весел. Със страхотен дух е”, разказва баща му.

Сметка
IBAN: BG74UNCR70001523377821
BIC: UNCRBGSF
Уникредит Булбанк АД
Титуляр: Николай Сергеев Цандев

Телефон за връзка
0895 469 920 – Виолета Цандева /майка на Ники/

Facebook група
„Заедно за Ники – по-лесно е!“ – благотворителен базар

dariknews.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук