Начало География.бг Малките градчета бият курортите по туристи

Малките градчета бият курортите по туристи

462
0

Комплексите пусти, летовниците търсят къщи за гости

Малките градчета са хит на летния туристически сезон по Черноморието, докато курортните комплекси пустеят и дори затварят хотели в средата на август, показа проверка на „Телеграф“.

Причината е, че хората избягват струпвания и търсят места с максимална възможност за социална изолация заради пандемията oт COVID-19.


Разгар

В разгара на лятото малките градчета и къмпинги по Южното Черноморие са пълни. Най-голям е напливът в Созопол, Приморско, Царево, Китен и Ахтопол. Поморие и Равда също са пълни. Туристите са почти изцяло българи. Заради пандемията с коронавируса нашенци масово се преориентираха към къщите за гости в малките курорти.


Квартири

Частните квартири също се върнаха „в играта“, признават хазаите. „Всичко е пълно до края на август, че даже и първата седмица на септември. Туристите прецениха, че в тези несигурни времена е по-добре да не пътуват в чужбина. Ние, които сме с къщи за гости, не можем да се оплачем. Ще вържем бюджета, макар че приходите със сигурност няма да са като миналия сезон. Но в големите хотели е трагично, празни са“, коментира 44-годишната Ива Стоянова, която дава под наем един етаж с три стаи от къщата си в Приморско.

Монитор;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук