Начало Новини.бг БСП и ДПС ще блокират работата на парламента с липса на кворум

БСП и ДПС ще блокират работата на парламента с липса на кворум

340
0

Днешното заседание на парламента се провали поради липса на кворум. Парламентарните групи на БСП и на ДПС обявиха малко по-късно, че са взели решение да не се регистрират, за да не дават възможност на това Народно събрание да взима каквито и да било решения.        

Отказът за регистрация на „БСП за България“ цели липса кворум, така че парламентът да не може да взима каквито и да било решения, коментира пред „Фокус“ Явор Божанков от групата на левицата. Той допълни, че това решение е продължение на последователната им позиция, че този Парламент е изчерпан и правителството трябва да подаде оставка.

Единствената причина парламентарната ни група да е в Парламента са опитите на ГЕРБ да променят изборното законодателство, за съжаление в една ужасна посока и форма, което ще делегитимира целия изборен процес. За това се борим, това искаме да кажем на българското общество, да използваме трибуната и да се противопоставим на управляващите, подчерта Божанков.

Там, където има нужда да се противопоставяме, го правим, когато трябва пък напускаме. Ситуацията е много динамична. Нашата група анализира поведението на управляващите ден за ден и взима своите решения, обясни той.

Явор Божанков каза още, че присъствието на ПГ на „БСП за България“ може да бъде много по-ефективно, отколкото напускането, като припомни, че социалистите вече са напускали в знак на бойкот. Изходът е само един – оставка на министър-председателят Бойко Борисов, обобщи депутатът.

Групата на ДПС също е взела решение да не се регистрира, коментира пред „Фокус“ Нигяр Джафер, която е и зам.-предсадател на Народното събрание.

От ГЕРБ пък не успяха да скрият раздразнението си. Не е много умно да не се рестрира опозицията, бяха думите на Валентин Николов от управляващата партия. Според него по този начин БСП и ДПС са се отказали от контрола върху изпълнителната власт.

Днешният ден е ден на контрол, а би трябвало това да е ден на опозицията. Те явно не искат да контролират правителството, каза още Николов.

Дума;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук