Начало Новини.бг Демонстрация, срещи с ветерани и открити приемни организират във Видин

Демонстрация, срещи с ветерани и открити приемни организират във Видин

180
0

От днес започва Седмицата на пожарната безопасност в страната. Поводът е професионалният празник на българските пожарникари, който се отбелязва на 14 септември. Във Видин събитията стартират от утре със срещи с ветерани от службите за пожарна безопасност. В сряда ще бъде отдадена почит на младши лейтенант Огнян Борисов, загинал при изпълнение на служебния си дълг. Ще бъдат поднесени цветя пред паметната плоча до сградата на пожарната. Ще има също и конкурс за детски рисунки, каза  Владимир Иванов, инспектор в Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

„18-ти е кулминацията на седмицата, когато от 11 часа ще се проведе пожаро-тактическо учение с участието на структурите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“-Видин, сектор „Специализирани оперативни дейности“ при Регионалната дирекция в Монтана и представители на Единната спасителна система, в това число БЧК и Центъра за спешна медицинска помощ. Учението е свързано с потушаване и ликвидиране на пътно-транспортно произшествие с изтичане на опасно химическо вещество на главен път Е-79.“  

През седмицата на пожарната безопасност във Видин ще бъдат организирани също приемни за граждани  и ще има открити телефонни линии.

Радио Видин;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук