Начало История.бг На 11 октомври Разлог ще празнува 108 години от освобождението от османско...

На 11 октомври Разлог ще празнува 108 години от освобождението от османско владичество

187
0

На 11 октомври (неделя) Разлог ще отбележи 108 г. от освобождението от османско владичество. Програмата на празника е подготвена при строго съблюдаване на противоепидемичните мерки, уверяват от Община Разлог.

Празничният ден ще започне с тържествена Света литургия в храм „Св. Благовещение“ в 8.00ч. След това в 11.30 ч. на площад „Преображение“ в центъра на Разлог ще бъде проведен ритуал по издигане на знамената и полагането на венци и цветя пред паметника на Васил Левски с участието на военнослужещи от военно формирование 26 400 – Благоевград. 

В 11.45 часа,  на площада в центъра на града ще започне празничен концерт с участието на Смесена група за градски фолклор „Гердан“ с ръководител Петър Коков, Детска фолклорна група „Мехомийчета“ с ръководител Мариана Манолова, Детски танцов състав „Разложанче“ с ръководител Данаил Атанасов. 

В навечерието на празника на Разлог кметът инж. Красимир Герчев отправи специално послание: „Уважаеми съграждани, и скъпи гости, празнуваме 108 години свободен Разлог. От тогава до днес, Разлог се утвърждава като регионален административен и бизнес център и продължава да отстоява лидерство на бързо развитие. Макар и в трудно време на борба с коронавируса, на строги мерки против неговото разпространение, нека празникът на Разлог живее във всеки от нас. Нека помним героите! Нека примерът на тяхната саможертвата е пример в съвременното ни забързано ежедневие. Огромна част от планираните събития отпаднаха – с грижа за нашето здраве. Но празникът на Разлог живее във всеки от нас. Свободата е безценен дар. Да я пазим! И претворяваме в добри дела!“

Радио Благоевград;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук