Начало География.бг Ако сте в Пловдив, включете се в тура на Дановия хълм

Ако сте в Пловдив, включете се в тура на Дановия хълм

336
0

„Разходката на Джейн“ ще обходи Дановия хълм (Сахат тепе), за да маркира проблемни зони и да събере мнения и идеи за бъдещето на локацията. Обходът ще се състои днес от 15 часа. Сборният пункт е  Площадката при статуята на Христо Г. Данов.

„Разходката на Джейн“ е глобална инициатива за опознаване на градовете и кварталите, в които живеем. Освен че се дава възможност на гражданите да научат неподозирани истории и интересни исторически факти за местата, се набелязват и събират идеи за бъдещия облик на квартала. Организатори на акцията са БГ Бъди активен и Free Plovdiv Tour, а събитието е част от дейностите на програмата _Място в Пловдив. 

„Разходката на Джейн“ ще събере  хора, които искат не само да говорят и да „постват“, но и да направят нещо, за да живеем в по-чист и по-подреден град. Разходката ще продължи около два часа, през които участниците ще научат от гидовете на Free Plovdiv Tour историята на тепето и ще имат възможност да дискутират миналото, настоящето и бъдещето на Дановия хълм, намиращ се в центъра на Пловдив, но останал непознат за мнозина.

По време на обхода всеки участник ще има възможността да се разходи и да даде своите предложения за промяна на настоящия облик на тепето, а експерти и активисти ще споделят своите възгледи и идеи за неговото облагородяване.  Разходката продължава по маршрут, който  завършва в Цар-Симеоновата градина.

marica.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук