Начало География.бг Жълт код за валежи от сняг и дъжд в Западна и Северна...

Жълт код за валежи от сняг и дъжд в Западна и Северна България

313
0

Максималните температури ще са между 5 и 10 градуса, по-ниски в северозападните райони, по Черноморието около 10 градуса, за София около 5

Валежи над голяма част от страната се очакват на 8 декември, като в рамките на деня ще започнат да спират постепенно, най-късно в североизточните райони.  

Жълт код за снеговалежи е обявен за 7 области на Западна и Северна България, а за валежи и от дъжд, и от сняг е обявен за 5 области в Североизточна България.

Обилен сняг ще вали в областите Врачанска, Монтанска, София област, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска. В тези области ще вали сняг, в равнинната им част ще се образува снежна покривка – между 5 и 10 см, в планинските райони до 15-20 см.  

Дъжд и сняг ще вали в областите Търговищка, Разградска, Силистренска, Шуменска и Добричка. В тези области валежите ще са от дъжд, а количествата се очаква да бъдат между 25 и 30 л/кв.м. Със застудяването дъждът ще се примесва със сняг.  

Ще духа вятър от североизток, като постепенно ще отслабва, в Източна България ще бъде до умерен от северозапад.

Минималните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса, за София около 1 градус.

Максималните температури ще са между 5 и 10 градуса, по-ниски в северозападните райони, по Черноморието около 10 градуса, за София около 5, в Северна България 3-4, в южните райони около 8-10 градуса.  

В сряда се очакват нови валежи, в повечето места от страната ще бъдат предимно от дъжд, температурите ще бъдат между 6 и 10 градуса. В Източна България ще бъде облачно, но там валежи в сряда не се очакват.

kanal3.bg; rodbg 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук