Начало География.бг Всички пътища са проходими при зимни условия

Всички пътища са проходими при зимни условия

329
0

Всички пътища са проходими при зимни условия. Няма затворени пътища. Това каза инж. Иван Досев по време на брифинг. Всички моторни превозни средства се пропускат по магистралите. Машините за почистване работят без прекъсване. 

Изображение 518488

През нощта имаше частични затваряния на автомагистралите „Тракия“, Хемус“. Досев апелира шофьорите да карат внимателно, да тръгват с подготвени за зимни условия автомобили и да са търпеливи. През нощта докато е било ограничено движението на АМ „Тракия“ за почистване, отново е имало навлезли в магистралата недобросъвестни водачи, което удължи периода на затваряне с над час.

Изображение 518489

Пунктът „Кулата“ е затворен за тежкотоварни автомобили. Няма затворени проходи. Всички приходи са отворени при зимни условия, обясниха Досев. Ще има ограничения за Хаинбоаз като там тежкотоварните автомобили ще трябва да се движат с вериги. В тази връзка призоваваме шофьорите на тежкотоварни автомобили, които планират пътуване към Гърция, да отложат тръгването си до отваряне на граничните пунктове, за да не се налага да изчакват в аварийните ленти и в снега и да се образуват колони на АМ „Струма“, каза той.

Изображение 518487

Ограничено е преминаването на автомобили над 12 т през проходите „Предела“, „Петрохан“ и „Троянски„, както и в проходите „Рожен“, „Печинско“ и „Превала“, където e забранено преминаването с ремаркета и полуремаркета. Той допълни, че сняг вали над по-голямата част от страната и се очаква в следобедните часове валежите да спрат. Мобилизацията е пълна и колегите правят всичко възможно, за да се осигури проходимост на пътищата при зимни условия, добави той.

В отговор на въпрос инж. Досев информира, че за снегопочистването в събота и през нощта няма санкционирани пътноподдържащи фирми, тъй като не е имало основание за това. Оставаме нащрек и няма да допуснем компромис с качеството на почистването на пътищата и където установим, че поддържащата фирма не си е свършила работата, ще бъде санкционирана, заяви инж. Досев.

Припомняме, по-рано днес имаше временно затваряне на пътища и временни пренасочвания на движението за почистване.

А днес времето остава студено, с валежи от сняг – в сила е жълт код за цялата страна.

Диляна Панайотова – news.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук